10

Mesajul Presedintelui

June 21, 2016

Dragi prieteni,

Intr-o perioada dificila, marcata de crize si controverse, deseori se trece prea usor peste importanta reprezentarii drepturilor angajatilor si peste rolul administratiei in asigurarea unor servicii de stat eficiente si corecte. Reforma nu poate avea succes fara un corp profesionist de functionari, care sa beneficieze de respect si de un nivel de viata decent.

Comunicarea on-line a devenit o componenta esentiala pentru promovarea intereselor oricarei organizatii moderne. De la companii la asociatii dedicate protejarii drepturilor, aceasta reprezinta un mijloc fundamental de a fi auzit si luat in considerare. Astfel, comunicarea on-line devine o necesitate pentru orice sindicat dedicat functionarilor profesionisti si conectati la problemele actuale ale societatii.

sebastian-oprescu-snfp-despre-legea-salarizarii-premierul-nu-s-a-hotarat-asupra-unei-variante-nu-a-respins-niciuna-18529549

In acest context, transparenta constituie deopotriva un avantaj, dar si un fapt imperativ necesar pentru orice organizatie, motiv pentru care, Sindicatul National al Functionarilor Publici va ofera ocazia de a avea un acces mai bun la informatii fundamentale legate de drepturile si interesele dumneavoastra. In acest fel veti putea beneficia de un contact mai usor cu cei care va reprezinta.

Intr-o forma de prezentare moderna, usor de accesat si folosit, site-ul SNFP prezinta o diversitate de informatii, de la legislatie la oferte de vacanta, asigurari sau rapoarte de activitate. Ne demonstram astfel capacitatea de adaptare si de anticipare a oportunitatilor si provocarilor unei epoci aflata intr-o continua schimbare.

Cu aceasta ocazie, furnizam publicului general o prezentare complexa a ceea ce inseamna SNFP, menita sa familiarizeze persoanele interesate cu scopurile, organizarea, actiunile si proiectele noastre. Intr-o societate democratica, scopul sindicatelor este de a promova, prin diverse modalitati, obiectivele si valorile membrilor lor. Ca exponenti ai societatii civile, ne propunem sa contribuim in mod special la o mai buna calitate a dezbaterilor in ceea ce priveste o tema, adeseori controversata, cea a administratiei si a functionarilor publici.

In lipsa unor institutii moderne si eficiente, politicile risca sa nu atinga rezultatele dorite. Reforma administratiei implica si o buna comunicare intre furnizorii si destinatarii bunurilor publice. Din acest motiv, dorim sa va punem la dispozitie o informatie cât mai precisa si mai detaliata referitoare la problemele functionarilor si la demersurile noastre pentru asigurarea respectarii drepturilor lor.

Dialogul social ne va permite tuturor sa facem un pas inainte spre realizarea unor scopuri impartasite. O societate moderna implica si un proces continuu de negociere si de adaptare la diverselor interese ale membrilor sai, comunicarea reprezentând o etapa importanta in acest proces.

Sebastian OPRESCU,

Presedintele SNFP