snfp

SNFP: Noua lege a salarizării ar putea rezolva o mare parte din problemele ridicate de personalul serviciilor sociale (P)

June 22, 2016

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu a participat la Conferinţa Naţională de Asistenţă Socială 2016 unde a discutat cu directorii şi personalul serviciilor sociale, dar şi cu asistenţii sociali modul prin care se pot face vizibile în spaţiul public nevoile şi problemele lor.

Temele discuţiei au fost legate de legea salarizării, calendarul în care această lege va fi pusă dezbaterii publice şi, după cum a precizat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Sibiu, Laura Vîlsan, modul în care angajaţii din asistenţă socială pot să se reprezinte mai bine în spaţiul public astfel încât să le fie înţeles rolul, rostul şi dificultăţile cu care se confruntă. „Pentru asistenţa socială, un domeniu atât de necesar societăţii, se dorea o evaluare mai profundă şi o recompensare mai accelerată, motivul fiind proasta salarizare existentă. Acest lucru nu s-a realizat, probabil că acest răspuns va veni prin noua lege a salarizării, unde noi toţi vom avea un cuvânt de spus atât în stradă, cât şi la masa negocierilor. Eu cred ca dacă ne vom cunoaşte foarte bine obiectivele şi interesele în raport cu statul, noua lege a salarizării ar putea rezolva o mare parte din problemele ridicate de personalul serviciilor sociale. Acest sistem de salarizare, astăzi, nu mai poate duce domeniul dumneavoastră mai mult de un an de zile. La acest moment noi vorbim de o zonă a exploatării, pentru că nu putem vorbi de o recompensă. Dacă am vorbi de o recompensă, atunci aceasta ar fi cât de cât echivalată cu importanţa activităţii. Ministerul Muncii are obligaţia de a face o lege şi de a transmite oamenilor că peste un an, peste doi ani, peste zece ani, acesta va fi salariul. Ministerul Muncii are obligaţia de a da informaţii corecte, astfel încât, eu ca cetăţean să hotărăsc dacă stau în sistem sau nu”, a declarat Sebastian Oprescu. Preşedintele SNFP a menţionat că este nevoie ca tensiunile existente să fie ridicate la nivel de spaţiu public pentru că decizia politică vine mai rapid atunci când oamenii reacţionează faţă de nedreptăţile pe care le trăiesc. „Dacă noi împreună nu vom reacţiona, cu siguranţă decizia politică va întârzia să apară, iar dumneavoastră veţi arăta către organizaţiile sindicale şi noi vom arăta în continuare către pasivitatea membrilor de sindicat şi vom rămâne cu acelaşi haos în sistemul de asistenţă socială de care vorbea ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru. Trebuie să fim un exemplu pentru ce cei care vin după noi şi să arătăm că atunci când se întâmplă o nedreptate sau când sesizăm o nedreptate, reacţionăm. Nu este suficient să fim membrii de sindicat”, a explicat Sebastian Oprescu.

 

Liderul de sindicat a precizat că decizia politică nu corespunde intereselor instituţionale. „În spatele decizie guvernamentale există interese pe care noi le identificăm destabilizatoare din punct de vedere instituţional, atunci trebuie să folosim şi ultimul instrument pe care îl avem: greva. Eu grevă generală nu am mai văzut în România de foarte mult timp. A fost de mare folos mesajul venit din partea Asociaţiei Asistenţilor Sociali ASproAS şi a directorului general, Ana Rădulescu, pentru că avem nevoie şi noi, organizaţiile sindicale, de un suport care să argumenteze revendicările sindicale pe care noi le vom face sau pe care le-am făcut. La  sfârşitul lunii iulie, cel târziu începutul lunii august ne aşteptăm să reîncepem negocierile pe legea salarizării. Aici o să avem nevoie de aportul dumneavoastră, iar eu mă bazez foarte mult pe colaborarea pe care o avem cu ASproAS. Acest suport tehnic ne este obligatoriu necesar pentru a proiecta şi a personaliza o salarizare pe domeniul dumneavoastră de activitate. Altfel noi nu vom putea personaliza salarizarea pentru domeniul dumneavoastră”, a mai declarat Sebastian Oprescu.