ACȚIUNI DE PROTEST

Stimați colegi,

Biroul Executiv al Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, întrunit în data de 02.11.2015, la sediul SNFP din Alexandru Donici nr. 6 sector 2, a decis declanșarea acțiunilor de protest care au drept scop promovarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, care să asigure creșterea cu 25% a salariilor, așa cum au beneficiat colegii din domeniul sănătății și învățământului.

Programul stabilit este următorul :

–  Miting în fața Parlamentului României, în perioada 16-19, în funcție de aprobările date de Primăria Capitalei;

– Pichetarea instituțiilor în care lucrăm, în acest sens, trebuie să informați Primăriile de care aparțineți;

–  Acțiunile greviste la nivelul administrației publice, în condițiile neaprobării în regim de urgență a Legii salarizării.

Aceste evenimente vor fi dublate de acțiuni de informare a tuturor parlamentarilor – deputați și senatori – din circumscripțiile electorale unde au fost aleși.

In zilele imediat următoare, vă vom transmite draftul de memoriu, pe care avem rugămintea să-l adaptați nevoilor fiecărei categorii și să-l depuneți semnat la cabinetele parlamentarilor.

Facem precizarea că Birul Executiv al SNFP va depune memorii la Camera Deputaților, Senat și Presedinție.

In contextul actual, considerăm că singura modalitate care ar putea duce la promovarea actului normativ, înaintea promovării legii bugetului pe anul 2016, este PROTESTUL

 

Cu stimă,

Sebastian OPRESCU,

Președinte SNFP,

ACȚIUNI DE PROTEST