Discuții cu conducerea A.N.P.C. privind salarizarea și condițiile de muncă

Luni, 30 septembrie 2019, la sediul Autorității Naționale a Protecției Consumatorului a avut loc  întâlnirea dintre conducerea ANPC, respectiv domnul Horia Miron Constantinescu – Președinte, domnul Paul Anghel Director General ANPC și domnul Sebastian Oprescu Președinte SNFP.

Principalele teme de discuție au fost salarizarea, lipsa de personal, condițiile de muncă și nu în ultimul rând pregătirea profesională.

În privința salarizării, s-a convenit a avea o abordare comună în acțiunea de creștere a salariilor de bază, a introduceri sporului de complexitate și a sporului de risc specifice instituțiilor de control. Președintele ANPC, domnul Horia Miron Constantinescu a condiționat acest demers de creșterea calității actului de control și de îmbunătățirea relației cu agenții economici de bună credință.

Îndeplinindu-se aceste condiții, s-ar ușura demersul de reașezare salarială a comisarilor în raport cu celelalte categorii de bugetari.

Referitor la numărul mic de angajați de la nivelul sistemului instituțional al ANPC în acest moment a fost suplimentată schema de personal cu un nr. de 65 de posturi astfel, în momentul de față ANPC se află în plin proces de recrutare de personal.

În cadrul întâlnirii am constatat deschiderea conducerii ANPC cu privire la susținerea propunerii noastre de a dezvolta programe de pregătire profesională pentru angajații sistemului instituțional al ANPC, pe viitor aceste programe să devină obligatorii și să reprezinte unul din elementele de care se va ține cont la evaluarea anuală.

Cât privesc relațiile de muncă, ANPC va duce o politică de îmbunătățire a condițiilor de muncă, în prezent se caută soluții pentru dotarea sediilor acolo unde situația o cere.

Stimați colegi, vă asigurăm că vom urmări cu atenție activitatea ANPC pentru a ne asigura că obiectivele asumate de conducerea ANPC  vor fi duse la îndeplinire.

Sebastian OPRESCU, Președinte SNFP

Discuții cu conducerea A.N.P.C. privind salarizarea și condițiile de muncă