Europa FM: Funcţionarii publici vor să lucreze de acasă

Funcţionarii publici cer să li se permită să lucreze de acasă, pentru că se tem pentru siguranţa lor în contextul crizei epidemice create de COVID 19.

Apelul vine din partea Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, care spune că sute de mii de funcţionari merg în continuare la serviciu, în ciuda avertismentelor autorităţilor şi în ciuda faptului că, în multe situaţii – spun ei – pot lucra de acasă. Guvernul a stabilit că doar 50% din angajaţii instituţiilor aflate în subordine să lucreze de acasă. Este vorba de salariaţii ministerelor, agenţiilor, dar şi ai primăriilor şi consiliilor judeţene.

Vicepreședintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Lucian Boceanu, spune că procentul este prea mic. Lucian Boceanu spune că 80%, chiar 90% dintre funcţionari pot lucra de acasă, prin crearea unor platforme care să asigure siguranţa documentelor transmise.

Acolo unde activitatea nu poate fi făcută de acasă – cum este cazul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – angajaţii vor primi măşti şi mănuşi de protecţie.

sursa: Europa FM (audio)

Europa FM: Funcţionarii publici vor să lucreze de acasă