Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială – ediţia a V-a

Marți 20 martie 2018 în cadrul celei de a cincea ediții a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, au fost premiați cei mai merituoși asistenții sociali și personalitățile care s-au remarcat în susținerea profesiei de asistent social. Seara de Gală a avut loc la Ateneul Român în prezența a numeroase personalități din mediul instituțional și neguvernamental.
Andreea Marin, Ambasadorul în Excelență în Asistență Socială a fost și anul acesta gazda evenimentului a cărui amfitrion este încă de la prima ediție.
Invitații care ne-au încântat în seara de Gală au fost Alexandra Ușurelu alături de Muse Orchestra și Rusanda Panfili & Friends.
În cadrul Galei a avut loc și lansarea colecției de DVD-uri a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială 2014-2017 în contextul Campaniei România se ridică în picioare pentru Asistența Socială, campanie pe care Colegiul Național al Asistenților Sociali din România o are în plină desfășurare.

Câștigătorii Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială ediția 2018 sunt:
Premiul Asistentul Social al anului 2017: Stoian Roxana Maria (Vâlcea)
Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului: Chiran Mihaela Emilia (Dolj)
Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi: Antonie Ramona (București)
Premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate – servicii medicale: Diaconu Nicoleta Emilia (București)
Premiul pentru asistentul social din domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate: Herea Steliana Camelia (Prahova)
Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost: Biru Lucian (București)
Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijrii la domiciliu: Hamza Claudia Gina (Vaslui)
Premiul pentru asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi: Andreș Laura (Arad)
Premiul pentru asistentul social din domeniul incluziunii sociale – economie socială: Mâță Ilarion (Bacău)
Premiul pentru asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare: Ogrean Bogárka-Zsuzsána (Sibiu)
Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/ reducerii riscurilor asociate infecției cu HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale: Ioan Violeta (Dâmbovița)
Premiul pentru jurnalism: Chiriac Irina (Radio Trinitas București)
Premiul politicianul anului: Brașoveanu Sorin (Președintele Consiliului Județean Bacău)
Premiul instituţia anului: Fundația ”Un copil, O Speranță (Sibiu)
Premiul personalitatea anului 2017 în promovarea educaţiei şi formării în asistenţa socială: Prof. Univ. Dr. Constantinescu Maria (Universitatea din Pitești)
Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social: Croitor Ecaterina (Cabinet individual de asistență socială, Suceava)
Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale: Grigore Marinela (asistent social principal, Constanța)
Premiul pentru cea mai activă sucursală CNASR: Sucursala CNASR Mehedinți.

Toţi au fost aplaudaţi la scenă deschisă în cadrul celei de-a cincea ediții a evenimentului organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR).

La eveniment au participat finaliștii celor 18 categorii, precum și reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, alături de jurnaliști implicați în campanii sociale la nivel central și local. Au fost nominalizate 625 de persoane din întreaga țară, de la asistenți sociali până la ziariști și politicieni. Cele 250.000 de voturi online pe pagina http://gala.cnasr.ro au desemnat finaliștii care au intrat în etapa de jurizare.

În cadrul Galei au fost premiați cei mai buni asistenți sociali din domeniul protecţiei drepturilor copilului, din domeniul persoanelor cu dizabilităţi, din sănătate/servicii medicale, reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, din domeniul persoanelor fără adăpost, din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijrii la domiciliu, combaterii discriminării/minorităţi, din domeniul incluziunii sociale – economie socială, din domeniul asistenţei sociale comunitare, combaterea traficului de ființe umane, prevenirii/reducerii riscurilor asociate consumului de droguri și practicării sexului commercial. De asemenea, au fost premiați jurnaliștii și politicienii cei mai activi în susținerea cauzelor sociale.

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială – ediţia a V-a
Etichetat pe: